Gyerekprogram


Idén is színes programokkal várjuk a családokat a fesztiválra. A gyereksarok közelebb költözik az Etnocamphez és a fesztiválkapuhoz, ezzel is biztosítva a babáknak és a totyogóknak, (és persze szüleiknek!) a pihegési lehetőséget.
Mindhárom nap babapihenővel és totyogóbarát helyszínnel várjuk a családokat. Pénteken és szombaton lesz kézműves foglalkozás és a Malom-bazárban is különleges programok várják a családokat. Idén még hangsúlyosabb a hulladékcsökkentés és az újrahasználás, így a kézműves csapatok is ilyen témákban készülnek.
A Csirimojó Kiadó nem marad otthon, lesz rajzolás, festés, hurkapálcabáb-készítés, könyvek, mesék, mentett ruhák a turiból csirimojósan újradizájnolva, és még sok meglepetés. A Tandy Design és a Likovni Klubic - Rajzklubocska pedig a plakát témájához kapcsolódva tolldíszkészítésre invitálja a gyerekeket, és még ki tudja milyen csudaságokkal lepnek meg! Tehát kreatívkodásból nem lesz hiány!

Mindhárom nap babapihenővel és totyogóbarát helyszínnel várjuk a családokat 16.00-tól 20.00-ig.


 

PROGRAM

2019. aug. 15., csütörtök

16.00-16.30 Dániel András: Kihótte úr – a Tranzit Társulat (báb)előadásának főpróbája
17.00-17.30 Dániel András, a Kuflik szerzője és rajzolója felolvas a gyereksarokban!

 


2019. aug. 16., péntek

16.00-16.45 Családi mini olimpia – ügyességi játékok és egy kis verseny a lelkes fesztiválózó családi csapatoknak, kis fesztiválos ajándékok a legügyesebbeknek. Előjelentkezés szükséges ➡️ jelentkezés, infó: Vígi Sára kanc.zamlade.ka@gmail.com. A játékvezető Sőreg Anita. (helyszín: az Etnocamp előtti kijelölt tér) – A JELENTKEZÉS LEZÁRULT


16.45 -17.30 Dániel András: Kihótte úr a Tranzit Társulat (báb)előadásának BEMUTAÓTJA – Az idén végzett Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem bábszínész osztályának hallgatói már a táborok idején megérkeztek Oromra, hogy felmérve a helyszín adottságait elkészítsék a bábokat és a kis előadásukat, amelyet először pénteken az Etnocampben mutatnak be, a mese mindenkihez, minden korosztályhoz szól, kicsik és nagyok, fiatalok és idősek is gyertek! (helyszín: Etnocamp)


18.00-19.00 Veronaki KONCERT | „A Veronaki zenéje nekem a családról szól, és azt szimbolizálja, hogy ha elültetünk egy magot,és azt gondozzuk, erdő lesz belőle. Erdő, amely táplálékot, levegőt, hajlékot ad a benne élőknek. Szeretem ezt az erdőt, s szeretném, hogy egyre többen gondozzuk és egyre nagyobb legyen” Tarján Veronika. Családoknak szóló igényes, szerethető zene, ami azt szeretné elérni, hogy amikor ez a generáció felnő, nyitott, zeneértő és igényes zenét szerető közönség legyenek. A Veronaki zenei palettája rendkívül színes, egy dalon belül megjelennek a népzenei és könnyűzenei elemek, a zenekar tagjai világukban kötődnek a különböző népek muzsikáihoz legyen az afro, balkáni, erdélyi vagy akár blues zene. Ezért (is) szeretjük sokan őket! (helyszín: Etnocamp)


2019. aug. 17., szombat


16.00-19.00 Babahordozási tanácsadás és eszközbérlési lehetőség (helyszín: Gyereksarok)

16.00-16.30 Játékos gyerekjóga belekóstoló – 3 éves kortól. A jóga egyszerre fejleszti és nyugtatja a gyereket. A cél a mozgás, az egész óra egy nagy játszótér, a középpontjában az érzelmi intelligencia fejlesztése, a mozgásfejlesztés és a szeretetteljes légkör áll. A gyerekek az órák során szinte észrevétlenül tanulnak önismeretről, befele figyelésről és egy olyan eszközt kapnak a kezükbe, ami egész életükre való útravaló. A foglalkozást Balassa Monika vezeti. (helyszín: Gyereksarok előtti tér)

16.30-17.15 Színes mese – színes mondókák, játékos összeállítás, a Dečje pozorište Subotica - szabadkai Gyermekszínház előadása 0-36 hónapos korig. Rendező: Kiss Bartal Rita; Játsszák: Vörös Imelda, Greguss Zalán, Kocsis Endre (helyszín: Etnocamp)


17.30-18.00 KEREKÍTŐ Mondókás Móka – Varga Imolát és Kerekítő Manót sokan ismerik Vajdságban (Kerekítő baba-mama foglalkozás Vajdaság), egy kis szünet után Imola a Malomfesztiválon tér vissza a gyerekekhez mondókázni, méghozzá kisbabájával – fél óra höcögés, kacagás várható a népszerű Kerekítő mondókáskönyv-sorozat játékai nyomán 0-tól 3 éves korig. (helyszín: Gyereksarok)

 

18.00-19.00 Rutkai Bori Banda KONCERT | Borit és a banda zenéjét már jól ismeri a malom gyerekközönsége, reméljük, idén is megtáncoltatják a fesztiválozókat. „Rutkai Bori énekes, képzőművész, dalszerző, szövegíró, mesekertész. A táncos dalok egyik játékból a másikba repítenek, a dalszövegek humortól, nyelvi leleményességtől szikráznak, Bori saját kezűleg készített, horgolt bábjaival, kellékeivel kelti életre a mesedalokat. A gyerekek zenei idegenvezetőikkel kalandról kalandra vándorolnak, s közben nemcsak ők, de a szülők is önfeledten szórakoznak.” Tartsatok velük/tartsatok velünk! (helyszín: Etnocamp).. és valahol valamikor, egy üres téren szombaton is felbukkan Kihótte úr !


NYITVATARTÁS

A gyereksarok minden nap 16.00 órakor nyit, és 20.00 órakor zár, és megkérjük a fesztiválozó fiatalságot, hogy a helyet hagyják meg a gyerekeknek!

KEVESEBB HULLADÉK!
Kérjük a szülőket, hogy hozzanak magukkal tányért, poharat, evőeszközt, hiszen a fesztivál idén próbál még zöldebb lenni és még kevesebb hullaédkot termelni - ezt jó ám átadni a legkisebb generációnak is :)
JEGYINFÓ:
- 13 év alatt a fesztivál látogatása INGYENES
- CSALÁDI JEGY: 1200 din/2 felnőtt (szülők, nagyszülők) és a gyerekek. (Egy napijegy áráért bejöhet 2 felnőtt kísérő a gyerekekkel.)
Facebook esemény

Kapcsolat