Kézműves foglalkozások

Agyagozás
 

Szembefordulás a szintetikus anyagokból, tömegtermeléssel létrehozott dolgok világával. A Szűcs Dóra által vezetett műhelymunka során lehetőség nyílik őskori, egyszerű technikákból kiindulva eljutni összetettebb módszerekig, ezáltal edényeket, figurákat és különféle (használati) tárgyakat készíteni.

Alkotó Zug

 

Bán Bea nem csak az általa készített csudaságokat kínálja fel idén a kirakodóvásár keretein belül, hanem párjával – Jáksó Imrével karöltve készen áll, hogy mindenféle kézműves technikát megtanítson az érdeklődőknek. Az Alkotó Zug asztalánál bepillantást nyerhetsz a kitűzőnyomtatás világába, valamint elsajátíthatod a filccel való kézimunka fortélyait.

ÁTVÁLTOZÓ EGYESÜLET

 

Saját, művészetpedagógiai módszertan alapján megszervezett, nyitott szerkezetű játék-események, nem formális oktatási, szabadidős programok, gyerek, felnőtt és vegyes csoportoknak.

Batikolás

 

Elő a régi pólókkal, szoknyákkal, lepedőkkel, sálakkal, vászontáskákkal! Két évvel ezelőtt már találkozhattatok Julival, Zsuzsival és „Alma” Reginával az infopultban, ezúttal viszont egy kis batikolásra invitálnak majd benneteket. A hagyományos csomózás mellett a „fércelést” (japán shibori festés) is kipróbálhatjátok, de a lányok nyitottak a kísérletezésre is. A helyszínen korlátozott számban biztosítanak anyagot, de bíztatnak mindenkit, hogy hozzon saját részre bármilyen természetes anyagból készült holmit, amit befesthet!

 

Helyszín: Soul Kitchen

Bőrmívesség

 

Koós Dezső azon kézművesek közé tartozik, aki nem csak kirakodni jön, hanem feltett szándéka megmutatni, mivel és hogyan dolgozik. Kezdetben autodidakta módon tanulva a bőrmívesség fortélyait, mára már tapasztalt mesterek mellett fejlesztve készségeit, Dezső mérhetetlen lelkesedéssel várja asztalánál a szakma iránt érdeklődőket.

Didgeridoo & darbuka

 

Balassa Árpi didgeridoo-kat készít és játszik is rajtuk, idén pedig el is hozza Nektek készítményeit és tudományát, hogy Ti is megtapasztalhassátok az együttzenélés örömeit. Ebben Nyers Lehel is közreműködik majd, aki pedig ütős hangszerekkel vár Benneteket a Chill sátorban.

Jóga és henna

 

Ildikót gyermekkora óta vonzotta India, nem csoda hát, hogy jógainstruktorként tevékenykedik. A fesztiválon minden érdeklődőt szeretettel kalauzol majd a Kundalíni jóga holisztikus világába, emellett pedig természetes hennaporból készült illatos pasztával kíván szebbnél szebb motívumokat festeni a jelentkezők bőrére.

Kis Artbook

 

A gyermekek látókörének bővítése a képző- és az iparművészet terén, hogy élvezettel, jó hangulatban alkossanak, mert így csodálatos dolgok születnek.

Lufihajtogatás

 

Hihetetlen figurák léggömbökből; ha szeretnél kalózzá válni vagy egy el nem hervadó virággal kedveskedni valakinek, aki tetszik, akkor keresd Lufis Danit és próbáld ki a lufiorigamit!

Moon Art Design

 

A csapat a Balástyai Kézműves Alkotókör tagjaiból és újonnan csatlakozott művészekből áll. Stílusuk évről évre egyre kiforrottabb, a Malomfesztivál pedig már három éve a társaság tevékenységének szerves része. Nem csak azt mutatják meg mit csinálnak, hanem azt is, hogyan; az érdeklődők bepillantást nyerhetnek többek között bőr ékszerek készítésének rejtelmeibe. Sőtmitöbb, a kézműves foglalkozások levezénylése mellett még filmet is forgatnak a fesztivál legérdekesebb, legmozgalmasabb pillanatairól.

Nemezelés

 

Innovatív és kreatív foglalkozás, dupla környezettudatosság, ráadásul a vized is hideg marad a nemez burok alatt! A technika először a Malomfesztivál 2018-on próbálható ki, ugyanis a nemezelt vizeskulacsok kollekciója majd csak augusztus 30-án mutatkozik be Pozsonyban.

Gölöncsér műhely

 

Az Ózsvár család ismételten nem csak abból a célból érkezik a Malomfesztiválra, hogy kerámia termékeit áruba bocsássa. Idén is lehetőségünk nyílik belekóstolni a kulisszák közt bújkáló finom mozdulatok, ügyes technikák csodálatos keverékébe.

Podium Absurdum
 

Zsonglőrtársulat, melynek tagjai jó néhány éve színesítik fesztiválok, iskolai rendezvények és szociális-rehabilitációs foglalkozások tevékenységeinek listáját, új fajta cirkuszi elemekkel és klasszikus zsonglőr eszközökkel, illetve mozgásokkal.

 
Pólófonal-horgolás

 

Nádi Baráth Mária nem csak kirakodóként lesz jelen idén a Malomfesztiválon, hanem kézműves foglalkozás-vezetőként is. Régi pólókból újrahasznosítással karkötők, kis labdák, székpárnák fognak születni, a foglalkozás keretein belül pedig a résztvevők közös munkával egy új, horgolt játszószőnyeget is készítenek majd a Babasarokba.

Vegán gasztro workshop
 

A vegán konyha nem használ semmilyen állati eredetű alapanyagot, mégis fantasztikus ételekkel tud meglepni bennünket. A workshop által az érdeklődő fesztiválozó megismerkedhet ezzel az étrenddel, a mögötte álló filozófiával és az ételek gyógyító erejével, Harcsa Diana, Váradi Anikó és Papp Ágota jóvoltából.

 

Papp Ágota

 

„Mióta az eszemet tudom, szerettem édesanyámmal sütni-főzni.” Ágota gimi után gasztronómiát tanult. Mivel kiderült, hogy tej- és tojásfehérje-intoleranciája van, így alternatív recepteket kezdett keresni, melyeket továbbfejleszthetett, majd új kombinációkkal is kezdett előrukkolni. Konyhafilozófiája: egészséges, idényjellegű, helyi (mely alól ritkán kivételt képezhet a mexikói és az ázsiai konyha).

 

Váradi Anikó

 

„Megtaláltam az egységet, önmagamban a békét – s mindezt az ételek szeretete és a főzés művészete által.” Sugárzóan egészségesnek lenni és tudni, honnan jövünk és hová tartunk, ez az a harmónia, amit Anikó a vegán főzéssel ért el. Alkotásként tekint minden egyes elkészített ételére.

 

Kapcsolat