Nappali programok

Batikolás

 

Elő a régi pólókkal, szoknyákkal, lepedőkkel, sálakkal, vászontáskákkal! Két évvel ezelőtt már találkozhattatok Julival, Zsuzsival és „Alma” Reginával az infopultban, ezúttal viszont egy kis batikolásra invitálnak majd benneteket. A hagyományos csomózás mellett a „fércelést” (japán shibori festés) is kipróbálhatjátok, de a lányok nyitottak a kísérletezésre is. A helyszínen korlátozott számban biztosítanak anyagot, de bíztatnak mindenkit, hogy hozzon saját részre bármilyen természetes anyagból készült holmit, amit befesthet!


Helyszín: EtnoCamp

 

Bea alkotóműhelye és jakshock kitűző

 

Bea alkotóműhelye és a Jakshock is jelen lesz az "ALKOTÓ ZUG" formációval,mely a tavalyihoz hasonlóan csupa-csupa remek, kreatív,alkotó foglalkozásokat sorakoztat fel
1. nap: jelvény készítés nyomógéppel,saját festéssel,rajzolással
2. nap: festés akrillal kasírozott festővászonra
3. nap: filc alapanyagból kulcstartó/táskadísz és ékszer varrás


Helyszín: EtnoCamp

Bőrművesség

 

Koós Dezső azon kézművesek közé tartozik, aki nem csak kirakodni jön, hanem feltett szándéka megmutatni, mivel és hogyan dolgozik. Kezdetben autodidakta módon tanulva a bőrmívesség fortélyait, mára már tapasztalt mesterek mellett fejlesztve készségeit, Dezső mérhetetlen lelkesedéssel várja asztalánál a szakma iránt érdeklődőket.


Helyszín: EtnoCamp
 

Egészségpercek Gabóval

 

1. nap: Kotyvassz Gabóval! - Organikus kozmetikumok (workshop)

2. nap: Tányéron az egészség - hogy legyen hozzá sütnivalód!

3. nap: Függőségről függetlenül! - A herointól a Nutelláig

Hárommedve Dobkör

 

A Hárommedve Dobkör alapítói, Attila és Gabriella rezgésterápiával, sámán módszerekkel foglalkoznak és ezt szeretnék megismertetni a fesztiválozókal. 

hulladékmentesség

 

Tarts Te is Zitával egy beszélgetésre arról, vajon miért is vezett be életébe meglehetősen drasztikus változtatásokat és hogy mit tehetünk közös erővel a hulladékmentes bolygóért!

kerámia

 

Az Ózsvár család ismételten nem csak abból a célból érkezik a Malomfesztiválra, hogy kerámia termékeit áruba bocsássa. Idén is lehetőségünk nyílik belekóstolni a kulisszák közt bújkáló finom mozdulatok, ügyes technikák csodálatos keverékébe.

 

Helyszín: EtnoCamp
Kis artbook

 

A gyermekek látókörének bővítése a képző- és az iparművészet terén, hogy élvezettel, jó hangulatban alkossanak, mert így csodálatos dolgok születnek.


Helyszín: EtnoCamp

Kócos Cirkusz

 

A társulat a vándorcirkusz és a vásári komédia világának határmezsgyéjét súrolva egy sajátos nomád eleganciát juttat kifejezésre gólyalábon, feszes dróton vagy akár egymás nyakában...

https://www.youtube.com/watch?v=AixHTQFHmnI

Lufihajtogatás

 

Szeretnél kérni egy lufi-figurát? Tudok jobbat! Csináld meg Te magad, Dani segít! Nagy durranás (is) lesz! A lufimaradványok miatt pedig ne aggódj, mert a kiváló minőségű kanadai lufik annyi idő alatt lebomlanak, mint egy tölgyfalevél!

 

MEKUS-álomfogó

 

Sződd meg álmaid álomhálóját! A Mekus idén először nem csak kiállít, hanem meg is mutatja az álomfogó-készítés alapjait.


Helyszín: Bazár (péntek, 08.16)

Moon Art Design

 

A csapat a Balástyai Kézműves Alkotókör tagjaiból és újonnan csatlakozott művészekből áll. A Malomfesztivál már négy éve a társaság tevékenységének szerves része. Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek többek között bőr ékszerek készítésének vagy elhasznált bicikligumik újrahasznosításának rejtelmeibe.


Helyszín: EtnoCamp
 

Nemezelés

 

Idén sem marad el a vizes-szappanos kreatívkodás, melyből minden évben gyönyörű dolgok születnek. Tapasztalt Malomfesztivál-foglalkozásvezetőnk, Levay Sofija megmutatja a technika minden csínját-bínját, hogy újra készülhessenek hajdíszek és más kiegészítők.


Helyszín: EtnoCamp
 

tollak

 

Tollat viselni varázslatos dolog! A toll szimbolizálja a repülést és a szabadságot, a szárnyalást, a magasabb nézőpontot, a határtalanságot és a korlátok nélküli létet. A különböző színek, színkombinációk pedig extra értelmet adnak a tollak viselésének.


Helyszín: Chill Sátor
 

hajfonás
 

Zita – a hajfonatok és wrappék szerelmese – szeretettel vár mindenkit, aki bohókás, laza, visszafogott vagy akár figyelemfelkeltő hajcihőt szeretne a fesztivál idejére. Nem mellékes, hogy az extra felüdülésre vágyók a fonás előtt fejmasszázsban is részesülhetnek.


Helyszín: Chill Sátor
 

Podium Absurdum

 

Zsonglőrtársulat, melynek tagjai jó néhány éve színesítik fesztiválok, iskolai rendezvények és szociális-rehabilitációs foglalkozások tevékenységeinek listáját, új fajta cirkuszi elemekkel és klasszikus zsonglőr eszközökkel, illetve mozgásokkal.
 

Szabad Terek feat. Motiváció Műhely: Betársulás

 

Érzékenyítő társas felnőtteknek, és reakciós kártyajáték minden korosztálynak a Szabad Terek közösségépítő kezdeményezés és a Motiváció Műhely jóvoltából.

Zéró Hulladék Fesztivál

 

A hulladékmentes és minimalista életmód leghatásosabb kampánya.

A Rendezöldj! Projekt a Mindenegyüttmegy Egyesület (megyesulet.hu) kezdeményezése, célja a fenntartható rendezvényszervezés kutatása, illetve zéró hulladék fesztiválok szervezése és támogatása.

 

"Low Waste" eszmecsere és ügyeskedés


1. nap: Varrd meg a szatyrod!
2. nap: Keverj saját szájvizet és fogkrémet!

3. nap: Kotyvassz krémdeót! 

 

Isabelle Gimet aka Kaleezy.art

 

Remek “fesztiválkiegészítő” lehet egy henna, egyenesen Indiából származó, prémium minőségű, természetes henna porból és tiszta illóolajokból kevert friss, illatos hennapasztával felfestve. A festő több éves gyakorlatának eredményeként más-más stílusú hennák készülhetnek a mandalák, a szakrális geometria, a törzsi minták vagy éppen a virágmotívumok világából.


Helyszín: Chill Sátor

Dadi Ildikó - Ravideep Kaur - Henna Ghonsala - kundalini jóga instruktor és hennafestő

 

Ildikót gyermekkora óta vonzotta India, nem csoda hát, hogy jógainstruktorként tevékenykedik. A fesztiválon minden érdeklődőt szeretettel kalauzol majd a Kundalíni jóga holisztikus világába, emellett pedig természetes hennapasztával kíván szebbnél szebb motívumokat festeni a jelentkezők bőrére.


Helyszín: Chill Sátor

Ghonsala Chai Senses

 

Egy dédelgetett álom válik valóra számunkra a teázó életre hívásával, ahol Emil Chai Wallah gondoskodik a mindennapi teánkról. Változó kínálatunk mellett az illatos chai állandó portékánk, egész nap élvezhetitek, és talán - épp Benned - újabb álmok születnek kortyolgatás közben..."

 

Helyszín: Chill Sátor

BLACK HOLE DESIGN

 

Keresd a Black Hole Design csapatát és próbáld ki a fényfestést!

 

Kapcsolat