Zanatske radionice

rad sa glinom
 

Izbegavati korišćenje sintetičkih materija i masovnu proizvodnju – to je cilj ove radionice. Zainteresovani će imati mogućnost da nauče kako stići od drevne i jednostavne tehnike do pravljenja posuđa, figure i raznih (korisnih) predmeta.

Alkotó Zug

 

Bea ne samo da će nam doneti i u našem Bazaru prodavati njene lepe radove, nego će nam i pokazati razne tehnike. Imaćemo priliku da naučimo na primer kako da štampamo bedževe ili kako da radimo sa čojom.

ÁTVÁLTOZÓ EGYESÜLET

 

Igre, ne formalno obrazovni i zabavni programi na bazi umetničke pedagogije, za dečije, odrasle i mešane grupe.

Tie-dye

 

Donesi svoje stare majice, suknje, torbe, stari čaršav ili dosadan šal! Pre dve godine Juli, Zsuzsi i „Alma“ Regina su radile u info kućici, a sada će pripremiti obuku farbanje tekstila. Pored tradicionalne tehnike, devojke će pokazati i japanski metod, ali vole i da eksperimentišu. Na licu mesta će biti dostupni tekstili u limitiranoj količini, pa voditeljke ove radionice žele da zamole sve zainteresovane da donesu svoje odeće ili aksesoare (izrađene od prirodnih materijala).

 

Mesto: Soul Kitchen

rad sa kožom

 

Još jedan zanatlija koji želi da nam pokaže kako radi. Deže je počeo raditi sa kožom autodidaktno, a sada poboljšava svoje umeće pored starih majstora. Sa velikim oduševljenjem očekuje da nam pokaže osnove ovoga zanata.

Didgeridoo & darbuka

 

Ove godine ćete imati priliku da učestvujete u improvizativnom sviranju muzike, i to na instrumentima – didgeridoo i darbuka – koje su napravljene ručno.

Joga i henna

 

Ildikó je uvek imala interes u indijskoj kulturi, pa nije čudo što je postala instruktorka joge. Tokom festivala će nas uvesti u svet Kundalini joge, a pored toga želi da nam napravi lepe motive na kožu sa mirisnom Henna pastom.

Kis Artbook

 

Predstavljanje likovne kulture i raznih zanata deci. Cilj je da najmlađi nauče da sa oduševljenjem i u dobrom raspoloženju rade, pa se tako stvaraju divni radovi.

Savijanje balona

 

Čudne figure od balona; ako bi postao pirat ili ako želiš da pokloniš cveće koje nikad neće uvenuti, probaj balon-origami koju će ti pokazati Danika!

Moon Art Design

 

Naučite kako se pravi kožni nakit ili kaiš od guma bicikli – i to sa jednim iskusnim timom, koji će se vratiti kod nas i ove godine.

Rad sa vunom

 

Ekološki svesna, inovativna i kreativna obuka, tokom koje ćemo naučiti da napravimo omotač za plastičnu flašu od vune. Ovom tehnikom će vam voda ostati hladna i u vrućim danima! Ova tehnika će se prvi put predstaviti na ovom festivalu, a prva izložba će biti u Bratislavi 30. avgusta.

grnčarska radionica

 

Članovi porodice Ožvar će nam opet dati priliku da isprobamo grnčarski točak i da naučimo osnovne tehnike u radu sa glinom.

Podium Absurdum
 

Ova grupa će nas učiti razne cirkusne tehnike i žonglerske veštine, i u klasičnom, tradicionalnom, i u modernom stilu.

 
heklanje sa krpicama

 

Marija ima interes u raznim zanatima. Ove godine će nam pokazati kako treba heklati od krpica, a mi ćemo tako imati priliku da naučimo praviti narukvice, male loptice, jastuke i tako dalje. Štaviše, dok traje obuka, zajedno ćemo napraviti novi, heklani tepih za dečiji ugao.

VEGanska kuvarska radionica
 

U veganskoj kuhinji se ne koristi ništa od životinjskog izvora, ali rezultat uvek može da nas iznenadi, jer je uvek nešto fino i fantastično. Tokom ovog workshop-a zainteresovani mogu da nauče veštine veganskog kuvanja, mogu da uče o filozofiji toga i o zdravom dejstvu veganske hrane. Voditelji  obuke će biti Diana Harča, Aniko Varadi i Agota Pap.

 

Agota Pap

 

„Uvek sam volela da kuvam“ – kaže Agota. Studirala je gastronomiju i kad je saznala da ima intoleranciju na mleko i belance, počela je da traži alternativne recepte i da izmišlja svoje nove kombinacije. Njena kuhinjska filozofija je: zdrava, sezonska i lokalna hrana (sem ako ponekad želi da jede meksičku ili azijsku hranu).

 

Aniko Varadi

 

„Ljubav hrane i umetnost kuvanja su mi pomogli da pronađem mir u sebi.“ Biti zdrav, znati odakle smo krenuli i kuda idemo, to je harmonija koju je Aniko našla pripremanjem veganske hrane.  Ona vidi da je umetničko delo sve što skuva.

 

Kontakt