Fesztivál filozófia

IDÉN MINDEN ÖKO, BIO!

Arra törekszünk, hogy a fesztivál még az eddiginél is környezetbarátabb legyen. A Malom konyha több újítást is bevezet: teljesen műanyagmentes lesz, és minimális hulladékgyártással üzemel majd. Ebben az évben nem csak a táborozóknak, hanem a fesztiválozóknak is készít ételeket, mindezt hazai termelőktől szerzett hazai alapanyagokból, valamint a vegán menü választéka is szélesebb lesz.

A konyhai eszközök tisztítását mosószódával végzik majd, tehát nem használnak környezetre káros, mesterséges vegyszereket. A fesztivál (sz)építése során is újrahasznosítás zajlik majd, régi anyagokból, fából, mindenből építünk, szépítünk, amiből lehet. Természetesen ebbe a fesztiválozókat is szeretnénk bevonni: bátorítjuk őket a szelektív hulladékgyűjtésre, valamint arra, hogy hozzák magukkal saját étkészletüket- mert neked csak egy tányér a fesztiválcuccaid között, az óceánnak viszont egy darab műanyaggal kevesebb!

Az újonnan épülő tusolókban lesznek házi készítésű öko samponok és szappanok, ezen kívül alomszékeket is építünk, kaphatóak majd újrahasznosított anyagból készült poharak is, és még sok-sok meglepetés. Például, idén először a fesztiválpólók elkészítésekor nem új, hanem használt pólókra nyomtatunk…

Kapcsolat