Organizatori

Deo organizacije zvanično vrši Omladinsko i kulturno udruženje Wemsical Serbia koje ima sedište u Kanjiži. Udruženje je nastalo u avgustu 2014. godine, a jedan od glavnih ciljeva mu je bio da od Festivala Vetrenjača stvori jednu dugoročno funcionalnu umetničku platformu koja podstiče alternativne izraze, toleranciju, očuvanje tradicije i nastanak novih tradicija, i to od prvog lica jednine. Ukratko, cilj mu je da stvori proces koji kreće od pojma „ja” do pojma koji označava prvo lice množine- „mi”. A sve to se dešava pod senkom oromskog mlina, zgrade koja živi, ponovo se budi i diše, koja je dom za izložbe, radionice i projekcije.

Organizaciju Festivala Vetrenjača podržava i Mesna zajednica Orom, lokalno stanovništvo i krug poznanika organizatorskog tima: drugarski bendovi, umetnici-partneri, članovi porodice, idejni i ideološki pomoćnici. Klikni ovde da upoznaš partnere.

Važno je naglasiti da ukoliko si već jednom podelio događaj ili pričaš o njemu, pomogao si celoj stvari i ubrajamo te u organizatore. Hvala, dobar si čovek!

U lične reference organizatora spadaju između ostalog: Letnje Omladiske Igre, Yellow Spots balkanska turneja, Ashen Epitaph srednjeevropska turneja, Lábos Electric Orchestra menadžment/nastupi, Umetničko takmičenje srednjoškolaca (KMV), KMV žurke (Watch My Dying, Ska-Pécs, Pannonia Allstars Orchestra, Eyesburn, Lóci játszik, Supernem), Desiré Central Station Festival, Festival Vetrenjača 2014 i 2015, Go Sk8 Days 2015 i 2016…

Ako želiš da nas upoznaš, pred tobom je neponovljiva prilika da se družimo u avgustu 2022. u Oromu, u opštini Kanjiža!

Kontakt