Program

 

FLASHBACK – DRAMSKA ŠETNJA

 

U Chill šatoru Festivala vetrenjača koristićemo različite dramske igre da pronađemo načine da se raspoložimo za stvaranje, ugađanje i ustajanje!
Sesiju će voditi Akos Kallai, pozorišni učitelj Narodnog pozorišta u Segedinu.

 

Lokacija: Chill Bina
Datum: petak, subota 11:00.

 

ĐENĐI BEER - MINDFUL KONTAKT/ POVEZUJEMO SE, ALI STVARNO

 

Obuka pokreta Mindful Contact istražuje kontaktnu improvizaciju u svetlu ljudskih odnosa.


Lokacija: Chill Bina
Datum: petak, subota 16:00
 

MEDITATIVNA HATHA JOGA ZASNOVANA NA UČENJIMA HIMALAJSKE TRADICIJE

 

Pokreti će vam pomoći da se fokusirate prema unutra, da se povežete sa svojim unutrašnjim centrom, odakle se možete napuniti i ponovo povezati sa letnjim doživljajima koje vam sprema Festival vetrenjača! Vežbu će voditi Zsuzsanna Kecskes, instruktorka himalajske tradicije.

 

Lokacija: Chill Bina

Datum: petak, subota 9:30 časova.

 

RADIONICA PUSTOVANJA

 

Zanatska radionica pustovanja od čistog filca

Izrada tradicionalnog sapuna od filcane vune. Prilagođeno nomadskim logorima, filcano pletenicom i valjano polumarinskom vunom iz Pirota.

Voditelj radionice: proizvođač filca Zsofi T. Bekesapati, bronzani dobitnik nagrade za nar, kreator filca, paunov zaštitnik, vaspitač u narodnoj kući za igru.

Vreme: petak, subota 14: 00-16: 30

 

Radionica pustovanja

Radionica za filcanje pomoću najfinije merino vune, kako se izrađuju i čipkaju komadi filca, a zatim se izrađuju pojasevi od filca, spremišta i drugi predmeti od dragocjenog filca.

Voditelj radionice: Helga Alaker modni dizajner, nuno proizvođač pusta

Vreme: petak, subota 14: 00-19: 00

 

Lokacija: Zanatski šator

BOJENJE SA KANOM - KATA TRIPOLSKI 

Prelepa crvenkastosmeđa kana i posebna jagua plavičasto crne boje koja se boji najfinijim materijalima.
Uz gratis konsultacija o eteričnim uljima.


Lokacija: Chill Bina
Datum: petak, subota popodne


 

SARAČKA RADIONICA

 

Dezso Koos i Zsofia Szekeli će sa posetiocima praviti male predmete, kao što su privesci za ključeve, držači kartica, narukvice, minđuše i slično. Tako da svako može imati mali uvid u svet obrade kože i napraviti nešto malo za sebe.


Lokacija: Zanatski šator
Vreme: petak, subota 14: 00-19: 00

SPASITE KOŽU NA VETRENJAČI!
 

Gabor Katona, specijalista farmacije, kozmetolog, doktorant na Farmaceutskom univerzitetu u Novom Sadu, docent i sekretar Odeljenja za farmaceutsku tehnologiju Univerziteta. Drugim rečima, Gabo. Pre mnogo godina, popeo se na binu o svojoj školi i podelio sa nama ono što je naučio u okviru programa Vetrenjača „Zdravi trenuci sa Gaborom“.


Lokacija: Kuća Čaja
Vreme: subota 17:00

PREDAVANJE O ŽENSKOM ZDRAVLJU

 

Ja sam Evelin Dupak, sertifikovani trener načina života i nutricionista, osnivač Holistička Nutricionistkinja. Kao što ime govori, moj rad uključuje sagledavanje svih aspekata načina života pojedinca, a zatim primenjujem prirodno lečenje uz snagu ishrane i kretanja.

 

Lokacija: Kuća Čaja
Vreme: petak17:00

DESIREE - KOJE PORUKE STE DOBILI?

 

Seksualnost je deo ispunjenog života. Ipak, da li je to izvor zadovoljstva ili izvor srama, otvoreno je za tumačenje. Na nama je da odlučimo šta volimo više. Počnimo sa uklanjanjem društvenih poruka o seksu. Čekam vas, ako ste žena i želeli biste da učestvujete u takvom razgovoru.


Lokacija: Sastanak u 15.50 kod mlina. (privatni događaj)
Vreme: subota 16:00

DAVIE: LILITH X PERFORMANS POLLUTION 

 

Zagađenje, kao zagađenje, ne obuhvata samo stanje i zdravlje naše okoline, već i lične, duhovne stimulacije i traume. Rad se zasniva na pojedincu, izvođaču i nečistoćama koje opaža unutar društva, potrošačke industrije, obrazovanja, seksualnosti i pola. Predstava je interaktivna, publika i prisutna energija su ono što donosi svetlost, isceljenje.


Lokacija: Chill Bina
Vreme: subota 22:00

Black Hole Design

"Black Hole Design" je umetnička inicijativa koja se bavi slikanjem svetlom i analognom projekcijom slike. Za nas je ukrašavanje svetlom hobi, kreativna zabava, i zabavljanje drugih.

 

Datum: petak, subota uveče
 

Kontakt