Programok

Flashback – Drámajátékos megmenés 

 

Emlékeztek még a röpködő csattogó lepkékre? Vagy a szédületbe ejtő pörgésekre? Esetleg arra, amikor láthatatlanná tevő bunkereket építettetek? Váltsunk vissza a múltba és játsszunk újra határtalan önfeledtséggel! Éljük át ismét a játék nyújtotta jelenlét örömét, minden elvárás és kötöttség nélkül. A Malomfesztivál Chill sátrában különböző drámajátékok segítségével keressük a beindulás, hangolódás és kiugrás lehetőségeit!
A foglalkozást Kállai Ákos, a Szegedi Nemzeti Színház színházpedagógusa vezeti. 


Helyszín: Chill
​Időpont: péntek, szombat 11:00

 

Beer Gyöngyi - Mindful Contact/ Kapcsolódunk, de hát tényleg

 

 Mindful Contact mozgástréning során a kontakt improvizációt az emberi kapcsolatok tükrében vizsgáljuk.
Kontakt improvizáció közben érintésünkön és figyelmünkön keresztül kapcsolódunk önmagunkhoz és egymáshoz. Fókuszunk az érintés fizikai érzékelésén, a dőléseken, támaszadásokon, egyensúlyi helyzeteken és a párunkkal való együttes mozgáson van. Közösen keressük, hogyan tudjuk a súlyunkat adni, egymást megtámasztani, gördülni egy közös pont körül, vagy ha a mozdulat úgy hozza akár együtt elesni és felállni.
Kísérletezünk és megtapasztaljuk, hogyan születik meg kölcsönös figyelemünk által a kapcsolódás spontán, áramló és jelenre hangolt minősége.
 

Tudatosítjuk, hogy:
- a közös mozgáson keresztül hogyan jelennek meg az emberi kapcsolatainkban is megjelenő mintázatok
- mit mutat meg magunkról az ahogy mozgás közben jelen vagyunk önmagunkkal, valaki mással, a minket körülvevő térrel
- van-e jelentése számunkra mozdulatainknak és annak, amilyen minőségben mozdulunk és kapcsolódunk
- a mozgáson és kapcsolódáson keresztül felismert tudás, mint analógia, hogyan vihető ki a fesztivál területéről és építhető be hétköznapi életünkbe és kapcsolatainkba
 

Rólam:
Beer Gyöngyi, alternatív jóga-és mozgásterapeuta, valamint akkreditált mindfulness tréner vagyok. Életem egyik fő állomásaként 12 éven át gyakoroltam, és ebből 8 éven át vezettem "Weight-flow contact- az emberi kapcsolatok tréningje" önismereti csoportokat és elvonulásokat.
Részt vettem a Budapest Kontakt által szervezett Kontakt Improvizáció Tanárképzés programjában.
2017-ben indítottam el az első "Belső ölelés - együttérző kapcsolatban önmagaddal", mindfulness alapokon nyugvó csoportot, ami azóta is egyik legfontosabb iránya a munkálkodásomnak. www.innerhugs.com
A Mindful Contact mindazon érdeklődés, tudás és tapasztalat integrációja, ami az elmúlt 15 év során szintetizálódott bennem.
 

Helyszín: Chill
​Időpont: péntek, szombat 16:00

Meditatív hatha jóga a Himalájai Tradíció útmutatásai alapján 

 

Meleg vagy hűvös, zene vagy csönd, aktivitás vagy pihenés... 
A kettősségek világában folyton változik az, hogy éppen mire vágyunk, és gyakran az egyik véglet megtapasztalása máris a másik felé fordít. A jóga hagyományát az egyensúlyteremtés tudományának is szokták nevezni. Csatlakozz hozzánk délelőttönként egy könnyed, jóleső gyakorláshoz! A mozdulatok segítenek kicsit befelé figyelni, kapcsolódni a belső központodhoz, ahonnan aztán feltöltődve újból indulhat az önfeledt kapcsolódás a nyári élményekhez, amiket a Malom fesztivál tartogat számodra! A gyakorlást Kecskés Zsuzsanna vezeti a Himalájai Tradíció oktatója.


Helyszín: Chill
Időpont: péntek,szombat 9:30
 

Nemezelő kézműves műhely és workshop 

 

Tiszta nemez kelme kézműves műhely
Hagyományos módon gyapjúval benemezelt szappan készÍtése. Tábori nomád feltételekhez alkalmazkodva nemez zsinórral ellátva Piroti félmerinó gyapjúval göngyölve.
Műhelymunka vezető : Békésapáti T. Zsófi nemezkészítő  , bronz Gránátalma díjjas, páva védjegyes nemez tárgyak alkotójával, népijátszóházas óvónővel.

Időpont: péntek,szombat 14:00-16:30
 

Nemez workshop
Nemez workshop legfinobb merinó gyapjú felhasználásával , előnemez darabok elkészítésének módja és csipkésre vagadalása majd nemez öv, tároló és egyéb tárgyak megformálása a nemes előnemezből.
Műhelymunka vezető : Alaker Helga divattervező , nuno nemezkészítő

Időpont: péntek,szombat 14:00-19:00

Helyszín: Kézműves sátor

HENNAFESTÉS - Tripolszky Kata
 

A gyönyörű vöröses  barna Henna, és a különleges kékes fekete színt adó jagua festése a legkiválóbb alapanyagokkal.
Mellette meglepetés illóolaj tanácsadás.


Helyszín: Chill
Időpont: péntek,szombat délután
 

Bőrműves

 

Koós Dezső és Székely Zsófia olyan kis tárgyakat készítenek majd az érdeklődőkkel, mint a kulcstartók, kártyatartók, karperecek, fülbevalók és hasonlók. Így bárki betekinthet egy kicsit a bőrözés világába és készíthet magának valami apróságot.


Helyszín: Kézműves sátor
Időpont: péntek,szombat 14:00-19:00

Mentsd a bőröd a Malmon is!
 

Katona Gábor, szakgyógyszerész, kozmetológus, az Újvidéki Gyógyszerészeti Egyetem doktorandusza, tanársegéd és az egyetem Gyógyszerész-technológiai tanszékének titkára. Azaz a Gabó. Sok évvel ezelőtt a színpadot váltotta fel iskolapadra és az innen megtanultakat osztotta meg velünk az „Egészségpercek Gabóval” Malom-program keretein belül. Azóta még egy fordulatot vett az élete, elkezdett kutatni és tanítani. Nem is akármit, hanem a szenvedélyét, a kozmetológia tudományát. A krémek, szérumok és kenőcsök világán túl, kutatási területéről is szót fogunk ejteni a közös kerekasztal beszélgetésünk során, ami pedig nem más, mint a bőrünkön élő mikroorganizmusok világa. A bőrünk felszínén nyüzsgő mikro közösség, annak minősége és mennyisége pont ugyanolyan fontos, mint az emésztőrendszerünkében lévőé. Ha kíváncsi vagy arra, hogy miképp ápold a bőröd annak érdekében, hogy az minél egészségesebb legyen, mi köze van a bőrödön élő apró egysejtűeknek a pattanásokhoz, a ritkuló hajhoz, ekcémához, de még akár a ráncokhoz is, vagy csak egyszerűen egy tea mellett szívesen hallgatnál a tudatos bőrápolásról pár hasznos gondolatot, tarts velünk augusztus 14-én (szombaton), 17:00-kor a Chill sátor Teaházában. 


Helyszín: Teaház
Időpont: szombat 17:00

Nőként egészségesen
 

Dupák Evelin vagyok okleveles életmód-tanácsadó és táplálkozástudományi szakember, a The Holistic Nutritionist vállalkozás alapítója. Ahogyan a név is sugallja, a munkám során az egyén minden életmód szegmensét vizsgálom, majd ezeket természetesen, a táplálkozás és a mozgás erejével gyógyítom. 
A figyelmem a női egészség felé akkor fordult, amikor észleltem, hogy a klienseim több, mint fele ugyanazzal a problémakörrel fordul hozzám: inzulin rezisztencia, pajzsmirigy problémák, meddőség, alvászavarok, felborult ciklus, és az ehhez tartozó kedvtelenség, rossz közérzet. Ennek fényében tovább képeztem magam, és folyamatosan képződőm is, hogy a lehető legszínvonalasabb tanácsadást és életmód-váltást tudjam nyújtani Nő társaimnak, és segítsek nekik visszakapni az energetikus életvidám, nem gondterhelt énjüket. 
A Nőként egészségesen workshop keretein belül a fenti témákkal és helyzetekkel fogunk foglalkozni, valamint ezek megelőzésével, természetes módok lehetőségeivel. Várlak nagy szeretettel pénteken (augusztus 13.) 17 órától a Malomfesztivál Chill sátor Teaházában!


Helyszín: Teaház
Időpont: péntek 17:00

Desirée - Te milyen üzeneteket kaptál? 
 

A teljes élet része a szexualitás. Mégis esetleges, hogy örömforrás-e vagy inkább szégyenérzetet ébreszt. Rajtunk is múlik, melyik inkább. Kezdjük azzal, hogy leszámolunk a szexszel kapcsolatos társadalmi üzenetekkel. Várlak, ha nőként szívesen vennél részt egy ilyen beszélgetésben. 


Ami lesz: beszélgetés a szexualitásról (de ha úgy kényelmesebb, csak hallgathatod is), esetleg megosztás, támogatás. Ami nem: tanácsadás, szakértelem, ítélkezés, ki hogyan csinálja, illetve hogyan kell „jól” csinálni. 
Aki vezeti: Petheő Boglárka, szexedukátor 

Aki jöhet: lányok- nők,  legfeljebb 12-en (16-99 éves korig) 


Jelentkezni a desiresofi@gmail.com e-mail címen lehet.

 

Helyszín: Találka 15.50kor a Malom mellett. (zártkörű esemény) 
Időpont: szombat 16:00

Davie: lilith x pollution performansz
 

A Pollution, mint szennyezés, nemcsak a környezetünk állapotát és egészségét foglalja magába, hanem a személyes, lelki ingereket és traumákat is. A mű hátterében az egyén, a performer áll, és az általa érzékelt szennyezések, mint a társadalom, a fogyasztóipar, az edukáció, a szexuálitás és a nemi hovatartozás. A performansz interaktív, a közönség és a jelen lévő energia az, ami elhozza a fényt, a gyógyulást.

 

Helyszín: Chill
Időpont: szombat 22:00

Black Hole Design


A „Black Hole Design” egy fényfestéssel, analóg képvetítéssel foglalkozó művészeti kezdeményezés. A fénnyel dekorálás számunkra egyszerre hobbi, kreatív időtöltés, szórakozás, és nem utolsó sorban mások szórakoztatása. Az általunk létrehozott látványvilággal különféle rendezvények hangulatát, sajátos atmoszféráját igyekszünk megteremteni, kiemelni, illetve fokozni – legyen akár szó a legkülönfélébb stílusú bulikról, rendezvényekről, kulturális kiállításokról, vagy koncertekről. Fénnyel festett installációink megjelentek már a szegedi várkert várfalain, az oromi malom tégláin, a dádpusztai Microcosmos zsindelyén, Tenerife monumentális szikláin, és számos más felületen. Állóképek vetítése mellett mechanikusan mozgatott dolgokat, képeket is elkezdtünk készíteni, továbbá „liquid light show”-val is kísérletezünk: különböző színes folyadékok, anyagok vetítésével pszichedelikus hangulatot varázsolunk.

Helyszín: Chill

Időpont: péntek, szombat este

 

Kapcsolat