TEST-TÉR-KÉPEK

TEST-TÉR-KÉPEK – irodalmi tábor – Táborvezető: Oláh Tamás, költő, teatrológus, dramaturg


Előttünk a táj mint könnyű nyáresti vázlat. A felhők halovány szavak, a távolságok áthúzott hasonlatok. A lapátok nélküli malom magányos széljegyzet. Eszembe jutnak az ujjgyakorlatok. Azt mondtad, tedd magadévá! Avanti, Avanti! Ecco la dolce vita! Pár édes haiku a kávé mellé. Emlékszel? Kirázott a hideg. Hogyan lehet ezt úgy leírni, hogy más is megértse? Én csak azt tudom, hogy írni kell. Aztán áthúzni-firkálni, gyűrni-gyűrkélni, felülírni. Nyúlbőrbe bújt sakált rajzolni a szamárfül alá. Szöveggé változtatni, amit látsz. Nyelvvé formálni, amit érzel. A világunk talányos műalkotás, igaz? Akkor értem meg, ha szöveggé teszem. Akkor értelek meg, ha szöveggé teszlek. Szöveggé teszem az arcod, a hajad, a légzésed lassú ritmusát. Ha felfedezem a nyelvemmel (pardon, a nyelvünkkel) a tested térképét. Nos, költészet, egyedül maradtunk? Ugye nem? Tarts velünk! Gondolkodjunk és alkossunk együtt műfaji és műnemi megkötések nélkül! Középpontban a szövegalkotás és -elemzés, a kreatív írás fejlesztése. A tábor alatt kortárs vajdasági írókkal, költőkkel is találkozhatsz, s előadásokat hallgathatsz irodalomról, kritikaírásról.

Oláh Tamás (1990)

Az újvidéki Bölcsészettudományi Kar Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén szerezte alapszakos diplomáját 2013-ban. A budapesti Károli Gáspár Református Egyetem Színháztudomány Mesterszakán 2015-ben diplomázott. Magyar nyelv és irodalom tanári mesterdiplomáját az újvidéki Magyar Tanszéken 2016-ban vette át. Jelenleg a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem doktorjelöltje. Dramaturgként és rendezőként több független és kőszínházi produkcióban közreműködött Szerbiában, Romániában és Magyarországon. A Híd és a Theatron folyóiratok szerkesztőbizottságainak tagja. 2021-ben jelent meg Kifulladás után című verseskötete.


 

Jelentkezni Szerda Zsófinál lehet, a desiresofi@gmail.com e-mail címen. A tábor augusztus 5.-én kezdődik és augusztus 10.-én, a Malomfesztivál nulladik napján este ér véget. 
Maximális létszám: 15 fő.
Jelentkezési határidő: június 15.
A tábor ára: 7000 dinár, ami tartalmaz napi háromszori étkezést, részvételt a foglalkozásokra és az esti programokra valamint egy bérletet a Malomfesztiválra.

Kapcsolat