Utazás

Kedves Magyarország felől érkezők!

Sokan kérdezitek, hogy mit kell tudni a határátlépéssel kapcsolatban, összegyűjtöttük a legfontosabb infókat!


Határátlépés

A nyaralásra igyekvők ingázása a Balkán felé és vissza lassít(hat)ja a forgalmat. Javasoljuk induljatok időben, le ne maradjatok a kedvenc zenekarotokról!

Tájékozódjatok a különböző határátkelőhelyek várakozási idejéről (hasznos lehet az alábbi FB csoport illetve a police.hu oldalán található határinfó). Létrejött egy Border Watcher app is, ajánljuk figyelmetekbe (Android / iOs)

Szerbia felé a kis határok használatát ajánljuk:

Röszke - Horgoš közút (nyitvatartás: 07:00-19:00)
Tiszasziget - Đala (nyitvatartás: 07:00-19:00)

Visszafelé pedig (ha éjjeli utazásról van szó) az autópályás Röszke határátkelőt (nyitvatartás: 0-24) avagy a Kelebia-Tompa (nyitvatartás: 0-24 - kisebb kerülő, azonban nem kell órákat várakozni). Másnapi visszaindulás esetén pedig a feljebb említett kis határátkelőket.

A határon érvényes magyar személyivel vagy útlevéllel lehet átkelni. Indulás előtt ellenőrizzétek le okmányaitok érvényességét!

 

Covid helyzet

2021.06.23-ától karantén és oltási igazolás nélkül tud utazni Szerbiából Magyarországra minden magyar, magyar-szerb, illetve szerb állampolgár! Ezzel visszaállt a koronavírus előtti állapot a határon, megszűnt a 30 km-es 24 órás korlátozás.
2021.06.23-ától Ukrajna kivételével a Magyarországgal szomszédos államok területéről szintén egészségügyi ellenőrzés és karantén nélkül lehetséges a beutazás.

Fizetőeszközök

Szerbiában a hivatalos fizetőeszköz a dinár, így a fesztiválon is dinárral tudtok vásárolni. Sem ATM, sem pedig pénzváltó nincs Oromon, készüljetek fel időben!

Kapcsolat