UŽIVAJ: PRAVILA

Dragi posetioče, dragi prijatelju!

Kupovina ulaznice ti daje pravo na pristup teritoriju Festivala Vetrenjača samo ako prihvatiš i ovaj kućni red, kao i činjenicu da će organizatori preveravati da li se kućni red poštuje.

ULAZ

Na festival se može ući u vreme i pod uslovima koji su navedeni na ulaznici. Traku koja služi kao ulaznica treba da nosiš dok festival traje. To će organizatori/služba obezbeđenja proveravati prilikom uaskai izlaska, kao i na teritoriji festivala.

Molimo vas da izričitu pažnju obratite na prirodu i ne bacate smeće! Ukoliko vas interesuje naša kampanja za limene šolje prati ovaj link.

INFORMACIJE U VEZI ULAZNICA

Dnevna ulaznica za festival obezbeđuje ulaz datog dana od 10:00 do 02:00 sledećeg dana; dnevna ulaznica obezbeđuje zadržavanje na teritoriji festivala do 10:00 ujutru narednog dana. Dnevna ulaznica nudi sve pogodnosti koje i ulaznica za sve dane. Dnevna ulaznica za poslednji dan – 13 avgust 2022. – se obezbeđuje pristup do kraja manifestacije 14. avgusta 2022. u 12:00.

Ulaznica za sve dane obezbeđuje mogućnost zadržavanja na teritoriji manifestacije od 10. avgusta 2022. od 18:00 do 14. avgusta 2022. 12:00. Obezbeđene su mogućnosti za kampovanje i tuširanje.

U slučaju nevažeće trake, u obavezi si da kupiš novu. Ulaznica/traka se ne može predati drugom licu. Samo traka koja se nosi na ruci je validna ulaznica. Oštećena – prelepljena, presečena, obimavećeg od šake, itd. traka se smatra nevažećom. Trudili smo se da cenu ulaznice formiramo tako da ne bude potrebe za falsifikovanjem. Skinutu, izgubljenu  traku ne zamenjujemo. U tom slučaju, nažalost, moraš kupiti novu.

Deca do 12 godina mogu ući na festival besplatno. Deca od 14 godina samo sa pratiocem mogu ući i zadržavati se na festivalu.

SAOBRAĆAJ

Na teritoriju manifestacije je zabranjeno bez odobrenja doći vozilom! Molimo vas da koristite javni prevoz, bicikl ili automobil.

Stajanje, čekanje pred ulazom manifestacije je zabranjeno.

Direktno uz teritoriju festivala postoji ograničen broj mesta za parkiranje. Organizatori podstiču sve koji su u mogućnosti da izaberu javni prevoz ili bicikl.

ŠTA MOŽEŠ UNETI, A ŠTA NE?

Na teritoriju manifestacije je zabranjeno uneti staklene predmete, sredstva za sečenje ili udaranje, ili bilo koji predmet koji može da ugrozi tuđu bezbednost! Po zakonu, zabranjeno je nošenje tzv. predmeta koji ugrožavaju javnu bezbednost (nož oštrice duže of 8cm, skakavac,  biber sprej, palice, itd). Posebno ti skrećemo pažnju na to da da ne možeš doneti kišobran sa oštrim etalnim krajem, čekić, gumeni čekić, kao ni gasnu bocu za kapovanje! Zabranjeno je paljenje vatre na teritoriji manifestacije!

Alkoholna pića je zabranjeno uneti, možete poneti jednu neotvorenu kiselu vodu u flaši od 2l po glavi, a namirnice se mogu uneti u količinama za koje ne dostižu komercijalnu! Ove proizvode ste dužni predati službi bezbednosti kod ulaza.


PRAVILA VEZANA ZA KUĆNE LJUBIMCE

Festival Vetrenjača voli životinje, ali …!

Na teritoriju festivala se isključivo mogu dovesti ljubimci na povodcu koji imaju korpu za njušku. Samo onda mogu ući na manifestaciju ako imaju važeću knjižicu vakcinacije u kojoj stoji da je vakcinu protiv besnila ljubimac primio pre godinu dana, povodac, ogrlica za pse, korpu za njušku, naznaen broj telefona vlasnika.  Na ulazu će se proveravati da li ljubimac poseduje sve potrebno za ulaz, a ako ne, neće moći da se uvede. Uvođenjem ljubimca vlasnik prima k znanju da će životinju držati u higijenskim i njoj odgovarajućim uslovima, a ako je vaš ljubimac pas ili lovački tvor, on mora biti na povodcu i  imati korpu za njušku tokom trajanja manifestacije. Organizatori zadržavaju pravo da određenim životinjama zabrani ulaz na festival

NAĐENI PREDMETI

Moliimo vas da nađene predmete ostavite na Info pultu koji se nalazi u Mlinu, a izgubljene predmete takođe možete potražiti na istom mestu.

OSTALO

Audio i video zapisi se prave tokom trajanja festivala. Identitet svakog učesnika koji se nađe na snimcima se može otkriti samo uz njegovo odobrenje ali učesnik ne može postavljati uslove onima koji su dati snimak napravili, kao ni organizatorima. Fotografisati je slobodno, ali se audio i/ili video zapisi koncerata, programa mogu praviti samo uz pismeno odobrenje organizatora.

Bez pismenog odobrenja organizatora se na teritriji manifestacije ne mogu sprovoditi komercijalne ili reklamne aktivnosti!

Mlađima od 18 godina i osobama pod uticajem alkohola se u bifeu ne služe alkoholna pića.

Skrećemo ti pažnju da je korišćenje opojnih sredstava – po važećim zakonima – i na teritoriji festivala zabranjeno.

Organiazatori ne preuzimaju odgovornost u slučaju lične ili materijalne štete.

Manifestacija će biti održana i u slučaju lošeg vremena.

Zadržavamo pravo promene programa! Molimo vas da čuvate prirodu, sebe i druge!

Želimo vam dobar provod!

Organizatori Festivala Vetrenjača

Kontakt